Kunstig intelligens «spiser» både det trykte og det talte ord. Derfor har store mediehus gått til sak for å hindre at KI-selskaper kan forsyne seg av deres produkter hemningsløst. Nå er det skuespillere som står overfor samme trussel. For dem kan det bety utslettelse.

Forhandlingene gjelder bruken av kunstig intelligens innen dataspillbransjen. Partene har ikke lyktes med å komme til enighet om hvordan spillbransjen får bruke KI for å kopiere skuespillernes stemmer og ansikter.

Medlemmene har nå stemt ja til å gå ut i streik i september om partene ikke blir enige.
I fjor streiket både skuespillere og manusforfattere i Hollywood, blant annet for å få gjennomslag for kompensasjon tilpasset det nye strømmelandskapet og tydeligere regler for bruk av KI i bransjen. (NTB)

Her må man sitere Stefan Löfven: Vi såg det inte komma. Bransjene så ikke for seg hvilken revolusjon KI vil utgjøre. Nå har de våknet og de ser at KI er et monster som fortærer den autentiske verden.

Alt som noensinne er sagt eller skrevet kan fortæres av KI og bli brukt som råvaremateriale for KI. Andre kan tjene penger på kjente stemmer og musikk. Mulighetene er nærmest uuttømmelige. Personer og bedrifter vil bli rike på andres arbeid og politikerne sover som vanlig i timen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.