NTB

Senterpartiets programkomité vil gjeninnføre leveringsplikten for de store trålerne – og kreve fangsten levert på norsk jord.

I dag sendes ofte fisk fra norskekysten ut av landet for å bearbeides. Det vil utviklingsminister og nestleder i Senterpartiet, Anne Beathe Tvinnereim, få en slutt på.

Klassekampen
skriver at Senterpartiets programkomité vil gjeninnføre leveringsplikten for de store trålerne – og kreve fangsten levert på norsk jord.

– Vi trenger fisk for bosetting og sysselsetting i Nord-Norge, særlig i Finnmark, sier Tvinnereim.

Sammen med leder for Senterpartiets programkomité, Geir Iversen, foreslår hun at leveringsplikten for fisketrålere skal gjennomføres i partiprogrammet.

Opprinnelig var tilbudsplikten en leveringsplikt, hvor fisketrålerne måtte levere fisk til sjømatbedrifter på land. I 2003 endret Bondevik-regjeringen leveringsplikten til en tilbudsplikt.

– Det er utrolig frustrerende å se den renspikkete høyrepolitikken som utføres nå. Det har vært en ulykke for Nord-Norge, sier Tvinnereim.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.