Hele 170 raketter ble avfyrt mot nordlige deler av Israel etter at IDF drepte en av Hizbollah-gruppens toppledere i et angrep i Sør-Libanon.

Rakettene nådde uvanlig langt inn i landet, noen så langt som til Tiberias ved Genesaretsjøen, skriver Times og Israel.

Israel Defense Forces (IDF) bekreftet i dag at de sto bak gårsdagen luftangrep, mot Hizbollah-kommandanten Sami Taleb Abdullah ble drept.

Dermed har det oppstått en opptrapping av volden som truer med å utvide krigen på Gazastripen til Israels grense mot Libanon, skriver Wall Street Journal.

Dette skjer samtidig som Biden forsøker å presse gjennom en mulig våpenhvileavtale i Gaza, som også i teorien kan gjøre slutt på fiendtlighetene mellom den libanesiske militsen og Israel,. Våpenhvilen ser dog ut til å ha havnet i en blindgate.

Hamas krever en permanent våpenhvile, noe Israel sier at de ennå ikke kan akseptere.

Hizbollah har sagt at angrepene er til støtte for palestinerne, og at de ikke vil gi seg før Israel avslutter krigen i Gaza.

Israel, som er motvillig til å åpne en ny front, har forsøkt å kalibrere sine handlinger for å unngå å utløse en fullskala krig.

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.