Den nye høyresidens suksess i EU-valget vitner om at mange har fått nok av den rødgrønne venstresidens makt over europeisk politikk – og det langt inn i den gamle høyresiden.

Den store overraskelsen ved EU-valget, og den hittil viktigste konsekvensen av det, var at det fikk Frankrikes president Emmanuel Macron til å skrive ut nytt parlamentsvalg der til lands, etter selv å ha gått på et knusende nederlag.

Får Rassemblement National regjeringsmakt i Frankrike over sommeren, vil også EU-rådet bli noe helt annet, og EU-politikken vil i større grad bli formet av politikere som ikke er så begeistret for overnasjonalitet.

Samtidig vil Ursula von der Leyens skjebne bli avgjort. Klarer hun å bli gjenvalgt som EU-kommisjonens president?

I mellomtiden forsøker det gamle maktapparatets lydige tjenere i akademia å gjøre sitt for å unngå at folk blir ulydige. Forsker Kinga Bierwiaczonek ved Universitetet i Oslo forsøker å resirkulere bruken av uttrykket «konspirasjonsteoretiker» i en litt annen form. Hvis dette lyder som matrester fra forrige uke som varmes opp for tredje gang, er ikke det noe rart.

Velkommen til Dagsorden med Rebecca Mistereggen og Christian Skaug.

YouTube: 

Podbean:

 

Facebook: https://www.facebook.com/Document.no/
Instagram: https://www.instagram.com/document.no/
Twitter / X: https://twitter.com/DocumentNo
Rumble: https://rumble.com/c/DocTV
Spotify: https://open.spotify.com/show/592cZPmSg1TCPRBpToJy2h
Podbean: https://documentno.podbean.com/
Google Podcasts: https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9mZWVkLnBvZGJlYW4uY29tL2RvY3VtZW50bm8vZmVlZC54bWw?fbclid=IwAR2wdVmh_WUe9CYVZgBO-4KF1GVGNL3esuyxDjreANUp4ooGH50ZPVYC9xQ

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.