NTB

Opptil 100 personer ble drept i løpet av én dag da paramilitære styrker angrep en landsby i Sudan, hevder aktivistgruppen Madani Resistance Committee.

Ifølge gruppen var det RSF-militsen som onsdag angrep landsbyen Wad al-Noura i delstaten al-Jazira. De presiserer at dødstallet ikke er bekreftet ennå.

Sudanske aviser har i sosiale medier, blant annet X
, delt video av det de mener er en massegrav i sentrum av landsbyen. Bildene viser en lang rad av lik med hvite laken trukket over seg.

I en uttalelse fra RSF onsdag sier militsgruppen at de angrep tre militærleirer i området nær Wad al-Noura, og at det oppsto kamper med fienden.

RSF har vært i krig med Sudans hær siden april i fjor. Både RSF og Sudans hær har blitt anklaget for å begå krigsforbrytelser, blant annet ved å angripe sivile og ødelegge nødhjelp.

På litt over ett år har titusener blitt drept. Det er uklart nøyaktig hvor mange som har mistet livet, men USAs spesialutsending til Sudan, Tom Perriello, anslår at opptil 150.000 mennesker er drept totalt.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.