Stekende sol og behagelige temperaturer i mai gjorde sitt til at forfrosne nordmenn ga totalt blaffen i kostholdsråd og klimaendringer.

– Det er ingen tvil om at det gode sommerværet som mange deler av landet vårt har opplevd gjennom mai måned har ført til høyere salg, sier kommunikasjonssjef Kine Søyland i Norgesgruppen, til ABC Nyheter.

Norgesgruppen så en vekst på over 40 prosent i antall is solgt i mai i år sammenliknet med mai i fjor. Også grillmaten opplevde en kraftig økning.

Kategori- og innkjøpsdirektør Line Aarnes følger opp, og sier at hos Rema 1000 så gikk det også unna.

– I mai så vi en 46 prosent økning på salget av is mot 2023, sier hun, og opplyser samtidig at salget av grillmat økte med 24 prosent.

Men det er Coop som har hatt den største økningen.

– Når det gjelder iskrem har Extra hatt en volumøkning på rundt 40 prosent til sammen for småis og storpakning. Grillmatsalget har imidlertid økt med nesten 50 prosent i mai i år sammenlignet med mai i fjor, sier kommunikasjonsrådgiver Simen Kjønnås Thorsen i Coop.

Så mye for advarsler fra både kostholdseksperter og klimaforskere altså.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.