Rekorddyr strøm og økte leverandørpriser gir dyrere mat og svekket lønnsomhet i dagligvarebransjen. NorgesGruppen vil ha den unormale kostnadsveksten ned.

NorgesGruppen har hatt møte om den prekære situasjonen med næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) og landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp). Statsrådene har torsdag formiddag møte med alle de store aktørene i dagligvarebransjen: NorgesGruppen, Coop, Reitangruppen, Orkla, Nortura, NHO Mat og drikke og Dagligvareleverandørenes forening (DLF).

NorgesGruppen var først ut og ga klar beskjed: Unormale kostnadsøkninger gir dyrere mat og svekket lønnsomhet.

– Vårt hovedfokus er å holde prisstigningen nede ved å få kontroll på den store kostnadsveksten, skriver toppsjef Runar Hollevik i NorgesGruppen i en pressemelding.

– Jeg tror begge er bekymret for den situasjonen vi er i. Ingen er tjent med å ha den eksplosive kostnadsveksten. Så vi delte informasjon og var enige om at dette var jobb nummer én, sier Hollevik til NRK på vei ut av næringsministerens kontor.

Hollevik sier at prisveksten skyldes store kostnadsøkninger i hele verdikjeden for mat. De store prisøkningene fra leverandørene, og rekorddyr strøm, fører til økte matpriser og reduserer samtidig NorgesGruppens lønnsomhet.

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.