NTB

Flere måneder etter at en rekke uregelmessigheter og anklager om valgfusk preget lokalvalget i Beograd, skal den serbiske hovedstaden holde omvalg søndag.

President Aleksandar Vucics parti SNS vant det første valget i desember og sikret seg 49 av de 110 plassene i kommunestyret i hovedstaden, mens opposisjonskoalisjonen «Serbia mot vold» fikk 43 av plassene.

Men etter flere uker med forhandlinger, klarte ikke SNS å danne et bystyre, og det ble utlyst omvalg i mars.

Etter valget i desember kom det kritikk fra et team av internasjonale observatører for en rekke uregelmessigheter, deriblant stemmekjøp og fylling av valgurner. Opposisjonen anklaget også regjeringen for å ha begått valgfusk.

«Serbia mot vold» har siden desember slitt med å holde en samlet linje, og uenigheter om koalisjonens navn og mulige boikotter har skapt splittelse i koalisjonen. Samtidig går Vucics SNS inn i valget med vind i seilene.

– Opposisjonen sliter, og vi kan si at det er en tapt mulighet, sier den Beograd-baserte politiske analytikeren Nikola Burazer til nyhetsbyrået AFP.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.