Zoltan Kluger (1896–1977).
Sølvgelatinkopi i Younes and Soraya Nazarian Library, Universitetet i Haifa.

Zoltan Kluger var født i Kecskemet i Ungarn, og tjenestgjorde under 1, verdenskrig som fotograf i det østerriksk-ungarske flyvåpenet. I 1933 besøkte han Mandat-Palestina som turist, men på bakgrunn av Hitlers Machtübernahme samme år var det utelukket å reise tilbake til Tyskland, der han hadde vært aktiv som pressefotograf. Han skulle forbli i Palestina/Israel inntil 1958, da han emigrerte til USA og ble der resten av sitt liv.

Zoltan Kluger regnes som en av de viktigste fotografer i den britiske mandatperioden og i de første årene av det selvstendige Israel.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.