Fremskrittspartiet er større enn Ap på en ny måling, bare noen tiendeler, men likevel. Symbolsk viktig, sier en valgforsker. FrP får 17,8 og Ap 17,3. Det er en ydmykelse.

– Det er symbolsk veldig uheldig for Ap å ligge under Frp, men resultatet er langt innenfor feilmarginen, sier valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning.

Målingen er gjort av Opinion for Dagbladet og FriFagbevegelse.

Ap og Sp styrer mot en katastrofe.

Dersom dette hadde vært valgresultatet, ville Høyre og Frp ha fått henholdsvis 50 og 35 mandater, som er nok til flertall på Stortinget uten hjelp fra Venstre og KrF. Til sammen får de borgerlige partiene 101 av Stortingets 169 mandater.

Det er FrP som har størst fremgang. Hele 5 prosent siden årets begynnelse. Høyre hadde en dipp i april, men er nå tilbake på 28 prosent. Det er usikkerhet om dette er korrekt eller et blaff. Selv Erna synes det er for godt til å være sant.

Men for FrP er det ingen tvil: Der har trenden vært oppadgående lenge.

– Det er alltid en del sprik på målingene, og særlig framgangen til Høyre må tas med en klype salt, men resultatene for Ap og Frp stemmer overens med trenden, påpeker Bergh. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.