Kona til den spanske statsministeren, Begona Gomez, er anklaget for korrupsjon og en domstol har innledet etterforskning. Den har pågått siden 16. april. Statsminister Pedro Sánchez sier overraskende at han vil vurdere om han skal trekke seg. Svaret vil foreligge mandag.

Det er organisasjonen som kaller seg Manos Limpias, Rene hender, som har klaget Gomez inn for en dommer. Manos Limpias benytter seg av en adgang i det spanske rettsvesen til å klage på vegne av tredjepart.

De har tidligere vunnet frem da de klaget Christina, kong Juan Carlos yngste datter, inn for medvirkning til skattesvindel. Hun ble frikjent, men mannen hennes ble dømt.

Mediene kaller Manos Limpias for ytre høyre fordi lederen har forbindelser til partiet Vox. Det er et forsøk på å diskreditere organisasjonen.

Sanchez har vært i hardt vær siden han nektet å godta tilbakegangen ved valget og i stedet søkte støtte hos de to katalanske separatistpartiene som sto i spissen for forsøket på løsrivelse. Det er noe spanierne verken har glemt eller tilgitt.

Sanchez har lovet dem amnesti.

Gomez skal ha brukt sine kontakter til å skaffe seg sponsorer til et masterkurs ved universitetet, skriver Reuters. Men andre skriver om mye større ting: Statlig støtte til firmaer som Globalia som eier Air Europa.

Hvis Sánchez velger å gå av vil han føye seg inn i rekken av politikere som felles for korrupsjon.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.