Elica Le Bon sier til regimets heiagjeng at det er deres hat for Israel og jøder som trekker oss inn i en krig vi ikke har bedt om. – Hvor var dere da iranske kvinner ble drept fordi de ikke brukte hijab? Hvor var dere da de lynsjet iranske menn fra kraner fordi de protesterte?

En iransk-amerikansk advokat gikk hardt ut mot den islamske republikken Iran og regimets heiagjeng som tar til orde for krig mot Israel. Hun sier at vanlige iranere bare ønsker fred.

Elica Le Bon er født i Storbritannia og bor nå i USA . Hun har over 300 000 følgere på ulike sosiale medier. Søndag la hun ut en video på Tik Tok med et kraftfullt budskap som har gått viralt og fått flere millioner visninger.

– Hei, her er en iransk kvinne, sier Le Bon i begynnelsen av klippet og sier videre:

– Det har blitt veldig tydelig at dere ikke har hørt på noe av det vi har hatt å si de siste to årene, men jeg lurte på om dere kunne låne meg noen minutter av tiden deres i denne ugudelige timen for å høre på oss nå.

Le Bon har brukt sin innflytelse på nettet til å bekjempe iransk propaganda og desinformasjon de siste årene, skriver New York Post.

Hun kritiserte tilhengere av Teheran-regimet for å støtte det historiske angrepet på Israel lørdag ved å hevde at det var selvforsvar etter et israelsk angrep på et iransk ambassadekompleks i Syria.

– På hvilken måte har dere forvrengt historien for å gjøre Den islamske republikken til offeret, spør Le Bon.

Le Bon trakk et skille mellom nasjonen Iran og det styrende regimet, og insisterte på at det den islamske teokratiske regjeringen gjør ikke gjenspeiler det iranske folket.

Vi har vært tydelige på hva vi ønsker, nemlig fred, proklamerte hun.

– Hvor var dere da vi de to siste årene skrek at de lynsjet oss. Hvor var dere da vi skrek om iranske kvinner som ble drept fordi de ikke brukte hijab? Hvor var dere da de lynsjet iranske menn fra kraner fordi de protesterte? Hvor var dere da vi forklarte at dette er en terroristisk okkupasjonsmakt?

– Plutselig er alle uteksaminert fra Instagram School of Law (jusstudiet på Instagram) for å si at det er et brudd på folkeretten, og at Iran har rett til å forsvare seg.

Le Bon sier at det er Den islamske republikken de støtter, ikke det iranske folket som har vært tydelige på hva de ønsker, nemlig fred.

– Dere oppdaget kanskje Midtøsten i går, men Midtøsten begynte ikke å eksistere i går.

– Hva tror dere Hamas, Hizbollah, houthiene, de militante gruppene i Irak og Syria er der for?

– Trodde dere at de var der for å innføre et offentlig skole- og utdanningssystem, for å brødfø de fattige og skaffe husly til de husløse? Hva trodde dere at de var der for?

Le Bon beskylder tilhengere av det islamske regimet for å trekke oss inn i krig fordi de hater Israel og jødene:

– Det er dere som vil ha krig med Israel. Det er deres hat for Israel og deres hat for jøder som trekker oss inn i en krig vi ikke har bedt om. Har vi ikke lidd nok de siste 45 årene uten at vi må brukes som brikker for deres fantasier om krig med Israel.

Til slutt sier Le Bon at støtten de gir til det islamske regimet setter iranerne og alles liv i fare:

– I to år har vi bedt dere om å komme ut og si – «Free Iran, frigjør Iran» – men nå vil dere sette livene våre i fare og si til Iran – gå til krig mot Israel.

– Dere er ingen venn av det iranske folket.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.