Den tidligere spanske fotballpresidenten Luis Rubiales risikerer to og et halvt års fengselsstraff dersom påtalemyndigheten i Madrid får det som de vil.

Rubiales (46) er tiltalt for seksuelt overgrep i forbindelse med det mye omtalte kysset etter VM-finalen i fjor sommer.

Under overrekkelsen av trofeet tok Rubiales stjernespissen Jennifer Hermosos hode mellom hendene og plantet et kyss på leppene hennes. Hermoso og lagkameratene sier at kysset var uønsket og nedverdigende.




Ifølge et rettsdokument som Reuters har sett, har aktor Marta Durantez siktet Rubiales for ett tilfelle av seksuelt overgrep og ett tilfelle av tvang for hans påståtte handlinger i etterkant av kysset.

Tiltalen innebærer fengselsstraffer på henholdsvis ett år og halvannet år, skriver BBC.

Marta Durantez anklager også den tidligere treneren for kvinnelandslaget, Jorge Vilda, lagets nåværende sportsdirektør, Albert Luque, og forbundets markedssjef, Ruben Rivera, for å ha tvunget Hermoso til å si at kysset var frivillig.

Ifølge tiltalen skal de ha trakassert henne ved «konstant og gjentatt press», blant annet gjennom venner og familie.

Durantez vil også at de fire mennene skal betale 100.000 euro (1.168.000 kr) i erstatning til Hermoso, og at Rubiales skal betale minst halvparten av dette beløpet.

Hun ber også om at Rubiales ilegges besøksforbud, slik at han forbys å komme nærmere enn 200 meter fra Hermoso og å kommunisere med henne de neste sju og et halvt årene.

Skandalen overskygget et historisk øyeblikk for Spanias kvinnelandslag, som på det tidspunktet feiret sin første VM-seier noensinne.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.