Felix Blumenfeld (1863 – 1931) hadde ypperlige musikalske forbindelser. Hans mor var tante til Karol Szymanowski, og hans søster var mor til Heinrich Neuhaus. Selv studerte han i St. Petersburg under Rimskij-Korsakov, og blant hans egne elever finner vi Vladimir Horowitz, Maria Judina og Maria Grinberg. Komposisjonene hans viser også en blanding av de fleste strømninger i tiden, selv om den ikke går utenom den senromantiske rammen. Pianoverkene hans har lånt mye fra Chopin, men også den ukrainske arven er tilstede; Blumenfeld ble født i nærheten av Kherson og var i noen år rektor for Lysenko-akademiet i Kiev.  Hans eneste symfoni, op. 39, er tydelig inspirert både av Tsjajkovskij og Wagner. Her hører vi den med Royal Scottish National Orchestra under ledelse av Martin Yates.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.