Polens utenriksminister Radoslaw Sikorski sier at han ikke står fremmed for tanken på å sende Nato-styrker til Ukraina. Emmanuel Macron luftet samme tanke for en uke siden og ideen ble skutt ned.

– Tilstedeværelsen av Nato-styrker i Ukraina er ikke utenkelig, skriver han på X/Twitter, mer enn en uke etter at den franske presidenten luftet tanken under et europeisk toppmøte.

Det var imidlertid bred enighet blant flere andre Nato-land om at det ikke kommer til å skje. Også generalsekretær Jens Stoltenberg gikk ut og avviste at det var aktuelt.

Sikorski er imidlertid mer positiv til tanken.

– Jeg setter pris på Macrons initiativ, for det handler om at Putin skal være redd, ikke at vi skal være redd for Putin, fortsetter han. (NTB)

Sikorski er en hauk i sikkerhetsspørsmål. Nato-styrker i Ukraina vil bety tredje verdenskrig. Derfor rygget andre Nato-land tilbake for tanken. Men Sikorski finner grunn til å ta den opp på nytt. Det kan bare skape ny usikkerhet.

Skorski er gift med Washington Post-kommentatoren Anne Applebaum som også er en hauk og fanatisk Trump-motstander.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.