Norge og flere andre Nato-land lover å bidra til at produksjonen av forsvarsmateriell styrkes betydelig. Torsdag ble en egen erklæring undertegnet.

– Vi har gjort mye, men vi må gjøre mer. Ikke minst er det viktig med koordinert innsats blant allierte, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

– Krigen i Ukraina har skapt en ny situasjon der det er behov for store mengder ammunisjon og militært materiell. Norge og våre allierte må øke produksjonskapasiteten betydelig for å møte situasjonen, slår han fast. (NTB)

Forsvarsministeren uttalelse tyder på at målet ikke er å styrke Forsvaret her hjemme, men å sørge for at våpenleveransene til Ukraina øker.

Det var Storbritannia som tok initiativet, og 15 nasjoner underskrev torsdag en erklæring om våpenproduksjon. Blant de som har signert er land som Norge, Storbritannia,  Sverige, Finland, Danmark, Frankrike og Tyskland.

Les også:

Norge skal trene ukrainske marinesoldater

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.