Israel anklager 12 UNRWA-ansatte for å ha deltatt i grusomhetene 7. oktober. Amerikansk UD tar anklagene på alvor og suspenderer støtten til UNRWA, som på sin side har gitt flere ansatte sparken, offisielt for å sikre at hjelpen går sin gang.

Det ville være ødeleggende for UNRWAs omdømme hvis påstandene skulle vise seg å stemme.

– Utenriksdepartementet har inntil videre satt tilleggsfinansieringen av UNRWA på vent mens vi gjennomgår disse anklagene og de tiltakene FN tar for å håndtere dem, sier departementets talsmann Matthew Miller. (NTB)

UNRWA har mange lokalt ansatte, og organisasjonen har vokst sammen med det palestinske samfunnet. Det gjør det vanskelig å kritisere for tette bånd mellom Hamas og sivilsamfunnet.

Israel har også anklaget WHO for å fraternisere med Hamas og stille seg likegyldig til gislene.

Verdens helseorganisasjon (WHO) avviser Israels anklager om at FN-organet samarbeider med Hamas og overser gislenes lidelser.

Israel hevdet torsdag at Verdens helseorganisasjon (WHO) stiller seg på Hamas’ side ved å ignorere israelske beviser for «terrorbruk» av sykehus i Gaza.

– Slike usanne beskyldninger er skadelige og kan sette våre ansatte i fare, folk som risikerer livet for å hjelpe de sårbare. Som et FN-organ er WHO upartisk og jobber for helse og velferd for alle mennesker, heter det i en uttalelse fra WHO fredag. (NTB)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.