NTB

Det brenner i et russisk raffineri og terminal for gass på en havn i Ust-Luga ved Finskebukta, melder det statlige nyhetsbyrået Tass.

Ingen er skadd, opplyser Leningrad-regionens guvernør Alexander Drozdenko på Telegram. Der har han publisert en video som viser store flammer og kraftig røyk. Årsaken til brannen er ikke kjent.

Ansatte ved terminalen er evakuert, skriver guvernøren. Anlegget tilhører det store olje- og gasselskapet Novatek. Det ligger 30 kilometer fra grensen til Estland og 110 kilometer fra St. Petersburg.

Torsdag hevdet en ukrainsk sikkerhetskilde at de sto bak et angrep mot et oljelager i regionen. Russland har ikke uttalt seg om dette, annet enn dronenedskytingene i regionen som de meldte om samme dag.

Det St. Petersburg-baserte mediet Fontanka skriver at to droner hadde kurs mot området før brannen brøt ut. Opplysningene er ikke bekreftet.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.