Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap) er svært bekymret for klimaendringene.

Ministeren viser til mer ekstremvær, også her hjemme, skriver Altinget.

På spørsmålet om hvilke konsekvenser av klimaendringene som bekymrer ham mest, kommer svaret uten nøling. 

– Det er at vi står i fare for å få store migrasjonsstrømmer som følge av at områder i verden rett og slett blir ubeboelige. Det inkluderer også områder hvor det bor veldig mange mennesker i dag. Store strømmer av migrasjon skaper en mer utrygg, usikker verden for alle. Også for oss i Norge, selv om vi kanskje er vant til å føle at vi er en litt isolert del her oppe i det kalde nord, sier Bjelland Eriksen.

Ministeren tar ikke lett på det å sitte med norsk ansvar for «vår tids største utfordring» – det han omtaler «klimakrisen» som.

– Jeg vil skape en oppslutning om klima- og miljøpolitikken; en politikk som virker, som gjør det vi vet at forskningen sier at vi trenger å gjøre, og som samtidig ikke bare står seg i et 2-3-4-årsperspektiv, men faktisk står seg gjennom hele omstillingen, sier han.

Bjelland Eriksen mener det må være plass for oljenæringen og at elektrifisering er bra.

– Jeg er overbevist om at det finnes måter å legge til rette for at petroleumsnæringen også kan være med å utløse kraft. Vi har et vedtak fra en budsjettenighet med SV som sier vi skal jobbe med dette. Legger man til rette med riktige rammebetingelser, kan man få elektrifisering som utløser mer kraft enn elektrifiseringen har behov for i seg selv. Det er ikke nødvendigvis et nullsumspill. Men elektrifisering er noe man bør vurdere prosjekt for prosjekt, for det er avgjørende å forvalte kraften vår riktig framover, avslutter han.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.