NTB

Et midlertidig tollfritak for stål og aluminium som eksporteres fra EU til USA, forlenges til 2025, kunngjorde president Joe Biden torsdag.

Fritaket fra 25 prosent toll på stål og 10 prosent på aluminium ble innført midlertidig i januar, i første omgang for to år. En tollfri kvote på de to metallene erstattet tollavgiften som ble innført av Bidens forgjenger Donald Trump.

EU svarte på Trumps toll med å legge avgifter på en rekke amerikanske varer, inkludert bourbon brennevin, lystbåter og Harley-Davidson motorsykler. Også disse er skrinlagt fram til 2025 og dermed til etter USAs presidentvalg neste høst og EU-valget til våren.

USA og EU har forsøkt å enes om tiltak for å hindre at metallmarkedet oversvømmes av overskuddsproduksjon fra blant annet Kina og for å fremme grønnere stålproduksjon.

Samtaler om dette skulle blitt fullført i år, men havnet i dødvanne uten en løsning. Biden sier de to partene har gjort betydelige fremskritt og fortsetter samtalene.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.