Nyhetsbyrået er i dyp krise, og nå legges også kulturavdelingen ned.

– Vi er bekymret for NTBs framtid som et nasjonalt nyhetsbyrå som alle norske medier har nytte av. Vi mener at Norge trenger et nasjonalt nyhetsbyrå som er relevant for alle medier, sier fungerende NTB-klubbleder Ann Fredriksen, ifølge Journalisten.

De siste dagene har NTB-ledelsen bekreftet at de legger ned tjenester og avdelinger som Nyhetsgrafikk og NTB Tema.

Nå legges altså også NTB Kultur ned.

NTBs ansvarlige redaktør og administrerende direktør, Tina Mari Flem, bekrefter nedleggelsen.

– NTB Nyheter har som følge av økonomisk krevende tider gjennomført en evaluering av alle produkter og tjenester som er på siden av den løpende nyhetsdekningen. Ett av produktene vi har vurdert veien videre for, er Kultur & Underholdning, sier hun.

For dårlig kundegrunnlag og sviktende betalingsvilje skal være hovedårsaken til nedleggelsen.

NTB må nedbemanne

Flem sier at NTB heller vil satse på en styrket nyhetsdekning.

– Journalistikk om kultur og underholdning vil inngå som en del av den løpende nyhetsdekningen og dermed styrke nyhetstjenesten fremover. Det betyr at journalistikken vi lager på kultur og underholdning, nå vil bli tilgjengelig for alle mediehusene som abonnerer på NTBs nyhetstjeneste.

Konserndirektør Jostein Østring i Amedia ønsker ikke å gi mer på konsernivå, og viser til den nye avtalen de har skrevet med NTB.

– Amedia ønsker ikke å blande rollen som eier i NTB med rollen som eier av mange av NTBs kunder. Det ville vært uryddig. Som en stor eier i NTB er Amedia representert i NTBs styre og involvert i selskapets eierbeslutninger. Våre eiermessige involvering i NTB vil bli ivaretatt her, sammen med øvrige aksjonærer i NTB, avslutter han.

Forhåndsbestill «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!”

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.