NTB

Det internasjonale ishockeyforbundet har besluttet at halsbeskyttelse blir obligatorisk i alle internasjonale kamper. Tiltaket kommer etter Adam Johnsons bortgang.

Forbundet opplyser mandag ettermiddag om beslutningen som er tatt av styret.

Påbudet innføres etter anbefaling fra forbundets medisinske komité. Det gjøres gjeldende i internasjonale kamper på alle nivåer.

Den eksakte datoen der den nye regelen trer i kraft er ikke satt. Den bestemmes av tilgangen på halsbeskyttere hos produsentene, heter det i en uttalelse.

Det internasjonale forbundet opplyser at det holder tett kontakt med sine leverandører for å sikre at de er i stand til å svare på etterspørselen.

Inntil regelen offisielt trer i kraft anbefales det på det sterkeste at halsbeskytter bæres av alle spillere.

I slutten av oktober døde den amerikanske spilleren Adam Johnson (29) etter å ha blitt truffet av en skøyte i halsen. Johnson spilte for britiske Nottingham Panthers.

Dødsfallet er blitt en vekker for hockeysporten både nasjonalt og internasjonalt. I Norge har halsbeskyttelse vært obligatorisk på alle nivåer med unntak av i seniorklassen, men nylig gikk styret i Norges Ishockeyforbund inn for et påbud også der.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.