NTB

En pensjonert amerikansk karrierediplomat som blant annet var ambassadør i Bolivia, er pågrepet og siktet for å ha spionert for Cuba i 40 år.

73 år gamle Manuel Rocha ble født i Colombia og vokste opp i New York. Han har flere grader fra universiteter som Yale og Harvard før han gikk inn i utenrikstjenesten på 1980-tallet.

I løpet av karrieren var han medlem av Det nasjonale sikkerhetsrådet og ambassadør i Bolivia fra 2000 til 2002. Han tjenestegjorde blant annet også i Argentina, Mexico og det amerikanske interessekontoret i Havanna på Cuba.

Han avslørte sin virksomhet i flere møter i Miami med en FBI-agent som poserte som cubansk agent. Da skrøt han av at han utad lot som han var sterkt høyreorientert for å skjule hva han egentlig drev med.

Det er uklart når han ble rekruttert som cubansk agent, men det har ikke vært noen mistanke mot ham før det siste året. Han ble pågrepet i sitt hjem i Miami fredag og framstilles for fengsling mandag.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.