«Livmorbærere» må befris fra byrden ved å bære barn, slik at vi alle kan bli like og delta likt i samfunnet, mener den svenske politikeren Joar Forssell, men hva slags samfunn skal vi delta i egentlig?

Forssell omtaler graviditet som en byrde, en byrde som har undertrykket kvinnekjønnet helt siden kvinnen ble til og foreslår for Riksdagen å satse på forskning for kunstig livmor, slik at «alle» kan «lage» barn. Forslaget om kunstig livmor pakkes inn i feministisk tåkeprat, men i den virkelige verden er ikke forslaget bare kvinnefiendtlig, det er regelrett menneskefiendtlig. Har vi glemt hva det innebærer å være menneske? Hva det vil si å skape og å leve et liv?

Er dette veien mot å bli levende døde?

Velkommen til Dagsorden.

Rumble: Videospilleren blir tilgjengelig kl. 20:00

Podbean:

 

Obs! Vår YouTube-kanal fikk en advarsel mandag 16. oktober og vi får dermed dessverre ikke streamet eller lastet opp sendinger til YouTube på 1 uke.

Hvis du setter pris på sendingene: Vipps oss på 638941. Alle bidrag hjelper. Ønsker du å møte likesinnede oppfordrer vi deg til å bli med i et av våre lokallag.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.