EUs beslutning om å granske Kinas statsstøtte til elbilprodusenter vil få negative følger for samhandelen, advarer ledelsen i Beijing.

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen varslet i forrige uke gransking og hevdet at den kinesiske statsstøtten rammer europeisk bilindustri.

– Billige og tungt subsidierte elbiler fra Kina oversvømmer våre markeder og ødelegger dem, sa hun.

EUs gransking vil få følger for samhandelen mellom Kina og Europa, advarer kinesiske myndigheter.

– EUs gransking er et tiltak for å beskytte egen industri og sikre såkalt rettferdig konkurranse. Det vil få negative følger for de økonomiske og handelsmessige forbindelsene mellom Kina og EU, heter det i en uttalelse fra det kinesiske handelsdepartementet.

Kina anklager videre EU for «proteksjonisme som på alvorlig vis vil ramme forsyningskjedene i den globale bilindustrien».

Kina er storleverandør av deler også til bilprodusenter i Tyskland, Frankrike og Italia og oppfordrer til dialog. Det er nødvendig for å sikre et rettferdig, forutsigelig og ikke-diskriminerende marked for å utvikle en felles elbilindustri, heter det.

EU-kommisjonen starter gransking av Kinas subsidiering av elbiler

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.