En kontroll a-krimsenteret i Oslo gjorde forrige uke viste flere klare indikasjoner på brudd på arbeidsmiljøloven, svart og uregistrert arbeid og trygdesvindel.

– Det er urovekkende at det fortsatt er så mange brudd på flere etaters regelverk, sier Gro Smogeli, leder for a-krimsenteret i Oslo i en pressemelding.

A-krimsenteret i Oslo gjennomførte forrige torsdag en tverretatlig kontroll sammen med Statens vegvesen på Risløkka. Formålet var å se på lønns- og arbeidsvilkår i bransjen.

De kontrollerte 45 varebiler og mindre lastebiler, samt 52 personer for videre kontroll i etterkant. Kontrollene viste ifølge senteret flere klare indikasjoner på brudd på arbeidsmiljøloven, svart og uregistrert arbeid, samt Nav-bedrageri.

* 44 prosent av sjåførene og hjelpemennene var ikke registrert i Aa-registeret (arbeidsgiver- og arbeidstakerregisteret)

* 44 prosent av de påtrufne var det heller ikke blitt innberettet lønn på gjennom a-melding

* Av de 36 virksomhetene (både AS og ENK), var 8 prosent ikke registrert i mva-registeret.

A-krimsenteret fikk bistand med utlendingskontroll og dokumentgransking fra Forvaltnings- og utlendingsseksjonen i Oslo politidistrikt.

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.