NTB

Talspersonen i Russlands utenriksdepartement langer ut mot Norge og kommer med anklager om forbrytelser mot reinsdyr og undertrykkelse av samer.

Talsperson Maria Zakharova er et av de mest profilerte ansiktene til Kreml utad og har langet ut mot Norge flere ganger før.

På Telegram kommer hun nå med nye anklager mot Norge, skriver The Barents Observer.

– De norske nyliberale og dyrehaterne fra veterinærmyndighetene spytter på følelsene til samer og deres mytologi, skriver Zakharova på Telegram.

Det skjer etter at 40 reinsdyr som ble brakt tilbake til Norge etter å ha krysset grensa til Russland, er blitt slaktet.

– De ble slaktet. Et rent zoocide, skriver Zakharova med henvisning til det engelske begrepet for folkemord, genocide.

The Barents Observer har snakket med Andrej Danilov, en same fra Kolahalvøya som har flyktet fra Russland. Han sier at Zakharovas uttalelser er respektløse løgner.

– Maria, ditt regime ødelegger det samiske folket i Russland. Det er færre reinsdyr i Murmansk nå enn etter andre verdenskrig. Det er nesten ingen reindriftssamer igjen, sier han.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.