20-åringen som knivstakk to lærere på Universitetet i Oslo torsdag, hadde nettopp strøket til eksamen, opplyser kilder til VG og NRK. Begge lærerne var kvinner.Mannen i 20-årene som er siktet etter knivstikkingen ved UiO, hadde nylig strøket på eksamen, opplyser kilder til NRK og VG.

Mannen var student ved Universitetet i Oslo (UiO) og hadde nylig hadde strøket på eksamen, opplyser flere kilder til NRK. VG har også kilder på det samme.

Det var torsdag ettermiddag at mannen angrep to lærere med kniv. Begge lærerne er kvinner. Den ene læreren ble først definert som kritisk skadd av helsevesenets innsatsleder, men senere samme kveld betegnet politiet henne som alvorlig skadd. Den andre læreren ble lettere skadd.

Mannen er siktet for drapsforsøk og grov kroppsskade.

– Jeg ønsker ikke å kommentere detaljer i saken, men kan bekrefte at han erkjenner straffskyld for kroppsskade og ikke for drapsforsøk, opplyser mannens forsvarer, advokat Peter Sekulic, til NTB.

Hege Salomon er oppnevnt som bistandsadvokat for de to kvinnene. Salomon opplyser til NTB at hun har vært i kontakt med de to fornærmede, men at hun ikke ønsker å kommentere saken ytterligere på nåværende tidspunkt. (NTB)

En så alvorlig bendelse må få konsekvenser for sikkerhetstiltakene på Universitet, på samme måte som for NAV-ansatte.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.