David Grusch under Kongressens UFO-høring, 26. juli 2023. Foto: AP Photo/Nathan Howard

Amerikanske myndigheter skjuler informasjon om «fartøyer med ikke-menneskelig opprinnelse», hevder en tidligere etterretningsansatt i USA.

Spørsmålet om UFO-er finnes, har lenge vært en gjenganger i medier og på folkemunne. Ikke minst i USA har det versert slike rykter og historier i mange, mange år.

Nå har denne tematikken fått ny næring, i form av vitnemål som ikke så lett kan avfeies som fantasier og oppspinn.

Onsdag møtte en person ved navn David Grusch til høring i Kongressen. Der hevdet han at mens han tjenestegjorde i etterretningen, ble han informert om statlige programmer knyttet til det som tidligere ble kalt UFO-er. Den vanlige betegnelsen i dag er «uidentifiserbare avvikende fenomener», UAP.

Grusch har tidligere jobbet i etterretningsorganisasjonene NRO og NGA, og han har hatt en sentral rolle i myndighetenes arbeid med å undersøke UAP-er.

For det er ikke lenger noen hemmelighet at amerikanske sikkerhets- og militærmyndigheter har hatt en rekke prosjekter der denne typen påstander og fenomener er undersøkt. Det hele har vært innhyllet i hemmelighold, ikke minst er konklusjonene kjent av bare ytterst få personer.

Men kommer altså David Grusch på banen og deler sin kunnskap:

– Jeg tok valget, basert på den dataene jeg hadde, om å rapportere denne informasjonen til mine overordnede og flere andre generaler, og med det bli en varsler, sa han.

NTB-AFP-AP melder om saken.

Påstandene hans er tidligere framsatt i et intervju med nettstedet The Debrief. Grusch hevdet i intervjuet at USA er i besittelse av fartøyer som ikke er laget av mennesker.

– Skjules for Kongressen

Han hevder at amerikanske myndigheter skjuler informasjon om dette, ikke bare for offentligheten, men også for Kongressen. Grusch ble utfordret på detaljene i det han la fram, men nektet å svare og viste til at informasjonen er hemmeligstemplet.

To offiserer fra USAs sjøforsvar møtte også i høringen, og de sa at de hadde vært vitne til UAP-er.

Tar trusselen mer på alvor nå

Både det amerikanske forsvarsdepartementet og etaten AARO, som undersøker UAP-er, har sagt at de ikke har funnet beviser som bekrefter Gruschs påstander.

Amerikanske myndigheter har imidlertid begynt å ta spørsmålet om UAP-er mer alvorlig den siste tiden. I mai holdt Nasa sitt første offisielle møte om UAP-er.

Forsvarsdepartementet begynte også å følge nøyere med etter en rekke uforklarlige observasjoner gjort av sjø- og luftforsvaret.

Det har vært bekymring for om observasjonene egentlig dreier seg om overvåkingsteknologi som Kina bruker for å spionere på USAs forsvar.

Mange venter på definitive svar omkring det hele. Det er uvisst om man b lir stort klokere etter dette.

 

Sommerlesning! Bestill i dag:

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.