Microsoft gikk 20 milliarder dollar i overskudd i forrige kvartal. Nå setter de alle kluter til for å bli ledestjerne i overgangen til KI-plattformer.

Dette melder NTB-AP.

T-giganten hadde en omsetning på 56,2 milliarder dollar for perioden april til juni og satt igjen med over en tredel av dette i profitt. Det gir en avkastning på 2,69 dollar per aksje, noe høyere enn analytikernes forventninger.

Microsofts administrerende direktør Satya Nadella sier selskapet satser hardt på kunstig intelligens.

– Organisasjoner spør ikke bare hvordan, men også hvor fort de kan komme i gang. De vil bruke den neste generasjonen KI-teknologi til å håndtere de største mulighetene og utfordringene de møter, på en trygg og ansvarlig måte, sier han i en uttalelse.

Til tross for de gigantiske overskuddene sier Microsoft opp mengder av ansatte, blant annet på grunn av nedgang i PC-salget. av ansatte de siste månedene. Tidlig i året mistet 10.000 ansatte jobben, og utviklingen fortsetter.

Mange frykter at KI vil utrydde mange jobber som i dag utføres av mennesker.

Også Google-eier Alphabet har et bedre resultat enn ventet.

Andre kvartal endte med et overskudd på 18.7 milliarder dollar og inntekter på 74,6 milliarder.

– Det er spennende fremdrift for alle produktene våre og selskapet, noe som førte til sterke resultater, sier Alphabet-sjef Sundar Pichai om kvartalstallene. 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.