NTB

Etter at Russland trakk seg fra kornavtalen, sier Ukraina at de vil fortsette korneksporten på egen hånd uten sikkerhetsgarantier.

– Selv uten Russland må alt gjøres så vi kan fortsette å bruke svartehavskorridoren, sa president Volodymyr Zelenskyj til en gruppe afrikanske journalister mandag.

Zelenskyj sier at det bare er avtalen mellom Russland, Tyrkia og FN som er avsluttet, og at avtalen mellom Ukraina, Tyrkia og FN fortsatt gjelder.

Da avtalene i sin tid ble inngått, ville ikke Russland og Ukraina ha en avtale seg imellom, og løsningen ble to separate, men parallelle avtaler.

Zelenskyj sier at flere redere er klar til å sende skip til ukrainske havner for å hente korn, men han sier ikke noe om hvordan skip og frakt skal forsikres i en krigssone uten sikkerhetsgarantier.

Stoltenberg fordømmer at Russland trekker seg fra kornavtalen

Nato-sjef Jens Stoltenberg fordømmer Russland for å ha trukket seg fra avtalen om eksport av ukrainsk korn over Svartehavet.

– Jeg fordømmer Russlands ensidige beslutning om å trekke seg fra kornavtalen i Svartehavet, trass i anstrengelsene til vår allierte Tyrkia og FN, sier Stoltenberg på Twitter.

– Russlands ulovlige krig mot Ukraina fortsetter å være til skade for millioner av sårbare mennesker over hele verden, sier han videre.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.