Edward Little, en muslimsk konvertitt vurderte å sette i gang et terrorangrep under den avdøde dronningens begravelse i september i fjor, men fant ut at planen ble lagt for sent. I stedet planla den 22 år gamle mannen som konverterte til islam i fengselet, å angripe en eks-muslim, den kristne predikanten Hatun Tash, et hatobjekt blant islamister ved Speakers’ Corner i Londons Hyde Park. 

Emily Pennink skriver om saken i Evening Standard.

Edward Little diskuterte planene sine med ekstremister i krypterte chatter på meldingsplattformen Threema. Han uttrykte ønske om å få tak i en Mac-10 maskinpistol og et AK-47 automatgevær.

På et tidspunkt skrev han:

– Jeg tror ikke det har vært et angrep i Storbritannia med våpen, så en halvautomatisk rifle ville sende en enda sterkere melding.

– At one point, he wrote: – I don’t think there has been an attack in the UK with guns so a semi-automatic rifle would send an even stronger message.

Den 18. september i fjor identifiserte Little dronningens begravelse som et mulig mål; den skulle holdes i Westminster Abbey dagen etter. Det ble antydet at «verdens tyranner» ville være der, og Little svarte:

– Jeg tenkte akkurat på det, men dessverre er det for sent.

– It was suggested that “tyrants of the earth” would be there, to which Little responded: – I was just thinking that but unfortunately it’s too late.

Noen dager senere, den 23. september, ble Little arrestert på vei for å kjøpe en pistol for 5000 pund – rundt 65.000 kroner – etter å ha tatt en taxi fra Brighton til London.

Etter kommentarene å dømme er predikant Hatun Tash eks-muslim.


Little, fra Pelham Street i Brighton, erkjente seg skyldig i å ha forberedt terrorhandlinger via videolink fra fengslet HMP Full Sutton i Yorkshire.

Kings Council Duncan Penny sa i begynnelsen av rettssaken i Old Baily at den tiltalte er en islamsk ekstremist som planla å myrde den kristne predikanten Hatun Tash ved Speakers’ Corner i Hyde Park. Tiltalte planla å myrde dem som var sammen med Hatun Tash, og eventuelle politifolk eller soldater som var i området:

– The defendant is an Islamic extremist who planned to murder the Christian preacher Hatun Tash at Speaker’s Corner in Hyde Park.

– The defendant planned to murder those who were with Hatun Tash, and any police officers or soldiers who were in the area.

Little, som er fra Storbritannia, konverterte til islam ved fengslene Cookham Wood Young Offender Institution i Kent og ved HMP Deerbolt i County Durham, etter at han fylte 18.

I fjor sommer lastet han ned ekstremistisk propaganda, inkludert kopier av Inspire, en publikasjon fra al-Qaida.

I chattene sine på Threema omtalte han Hatun Tash som en ond heks og sa at han kunne skyte henne point blank og alle som er sammen med henne.

– In his chats on Threema, he referred to Hatun Tash as an “evil witch” and said he could shoot her “point blank” and “everyone with her».

Little snakket om at han hadde penger nok og evne til å få tak i flere våpen, så han kunne treffe et større mål, og han ville ha på seg et kamera, slik at han kunne livestreame angrepet.

Den 17. september avslørte Little at han «100 %» sikkert hadde en bror i fengsel som ville bli med på operasjonen. Han sa at han ville reise til London for rekognosering og se om det var best om de to hadde separate mål:

– On September 17, Little revealed that he “100%” had a “brother in prison” who would be joining in the “operation”.

– He said he would travel to London for reconnaissance and see if it was best to “have us hit separate targets”.

Den 23. september gikk Little med på å betale en drosjesjåfør 300 pund for å kjøre ham fra Brighton til Lewisham i Sør-London, og sa at penger ikke var noe problem.

Da han ble arrestert, bar han en ryggsekk med 5000 pund i kontanter, et pass og to mobiltelefoner.

Little nektet å svare på spørsmål i politiavhør ved Newbury politistasjon, men humøret hans endret seg da han ble vist en YouTube-video av predikanten Hatun Tash.

Han kastet seg fra stolen over bordet mot en betjent, og svingte gjentatte ganger med knyttnevene før han ble holdt tilbake. Han ble dømt til åtte måneders fengsel for overfallet.

I høringen på mandag erkjente Little også straffskyld for å ha forårsaket grov kroppsskade med forsett på en mann i Belmarsh fengsel 3. april. Little angrep offeret med kokende vann blandet med sukker og to barberblader for å ha manglende respekt for religionen hans.

– Little attacked the victim with boiling water mixed with sugar and two razor blades for “disrespecting” his religion.

Tiltalte var tidligere dømt for 14 lovbrudd i syv separate saker, inkludert ran, besittelse av kniv og narkotikahandel, som dateres tilbake til 2017.

Mrs Justice McGowan utsatte straffutmålingen til en dato som skal fastsettes for at det skal utarbeides en rapport om Littles fremtidige risiko og for at han skal få muligheten til å møte i retten personlig.

Hatun Tash er et hatobjekt blant muslimer på Speakers’ Corner

Hatun Tash har blitt arrestert på Speakers’ Corner etter å ha klaget til politi om trusler fra islamske demonstranter.

I fjor skrev Daily Mail at Met Police ba den kristne predikanten Tash om unnskyldning og betaler 10.000 pund i erstatning etter at hun feilaktig ble arrestert på Speakers’ Corner to ganger.

Is free speech dead? spør Christian Concern i denne videoen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.