Edvard Munch (1863-1944)
Litografi på papir, 55 x 76,5 cm, Nasjonalmuséet, Oslo.

Edvard Munch har selv hevdet at brannen var i Vaterland, men andre kilder angir at det skjedde på Grønland. Gaten Grønland går fra Akerselva til Tøyenbekken, og den 17. september 1919 var det en storbrann der, som ødela nummer 15, 19, 21, 23. 25 og 27. Brannen skyldtes motorgnister i Linnerud og Breiens kassefabrikk i nr. 23. Etter et par timer var alle bygningene totalskadd. Som kjent ligger Vaterland vest for Akerselva, men det gamle Vaterland er nå totalsanert.

Vår store fotokronikør Anders Beer Wilse (1865-1949) var snart på plass med sitt kamera.

Sølvgelatinkopi i Oslo Museum.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.