Quad-City Times, den største avisen i Iowa, fjernet en politisk karikaturtegning fra sin nettside, og ga den republikanske presidentkandidaten Vivek Ramaswamy en formell unnskyldning i helgen. I karikaturen ser vi sinte hvite menn ropte «Muslim», «Gi meg en slush, Apu!», som er inderen i The Simpson, og forlangte å se fødselsattesten til Ramaswamy, som er av indisk opprinnelse.

New York Post og flere medier skriver om saken.

Karikaturtegningen ble publisert i onsdagens utgave av avisen, som rapporterer nyheter fra fire byer mellom Iowa og Illinois. Den skildret en kampanjerally med Ramaswamy på scenen og tre sinte hvite menn i MAGA-hatt, de eneste som var til stede i salen.

På podiet sier Ramaswamy: «Hei mine MAGA-venner!» En av de angry white men, skriker «Muslim.» Ramaswamy er en selverklært hindu.

En annen refererte rasistisk til eieren av Kwik-E-Mart fra «The Simpsons» og ropte: «Gi meg en slush, Apu!» og en annen ba ham vise dem sin fødselsattest, som refererer til Trump uttalelser fra Obama-tiden.

Vi husker kontroversen rundt den indiske innvandreren Apu for noen år siden. Han ble etter hvert fjernet fra The Simpson. Denne unge inderen setter ting i perspektiv.

Barack Obama ble født i Amerika, enkelt og greit, skrev Hillary Clinton den gangen. – Donald Trump skylder ham og det amerikanske folket en unnskyldning. – Det gjør du også, Grandma, svarte Dianny.

Karikaturtegningen så også ut til å håne Ramaswamys kampanjeplattform, som viser kandidatens plakat bak ham som sa: – Quad City Republicans Welcome Anti-Woke Crusader Vivek Ramaswamy 2024.

Ramaswamy er kjent for sin anti-woke politikk.

Quad-City Times redaktør Tom Martin skrev på avisens nettsted fredag ​​at den utilgivelige tegneserien var ment å kritisere rasistiske ideer og tilnavn, men inneholdt i stedet en setning som er rasistisk og ufølsom overfor medlemmer av det indiske amerikanske samfunn.

Han beklaget til Vivek Ramaswamy, det indiske amerikanske samfunnet, og Quad-City Times’ lesere. Det er ikke kjent om han beklaget til MAGA–republikanere.

– Rasistiske og hatefulle ideer, ord eller bilder har ingen plass i våre publikasjoner, langt mindre i samfunnet vårt. Det er derfor vi beklager i dag for å la et slikt bilde slippe gjennom vår redaksjonelle prosess og inn på vår meningsside onsdag i form av en politisk karikatur, skrev han.

– Racist and hateful ideas, words or images have no place in our publications, much less our society. It’s why we apologize today for letting such an image slip through our editorial process and into our opinion page Wednesday in the form of a political cartoon, he wrote.

Martin sa at den kontroversielle karikaturen er fjernet fra avisens nettside, og at de ikke lenger vil godta noe bidrag fra den ansvarlige karikaturtegneren.

Ramaswamy, en amerikansk biotekgründer av indisk avstamning som betegner seg selv som en pro-MAGA presidentkandidat, kalte tegneserien en «skammelig» stereotypi av konservative velgere som rasister. Han insisterte på at venstresiden, ikke høyresiden, er den eneste gruppe han har opplevd å fremme den typen trangsynthet som er presentert i karikaturen:

– Det er trist at det er slik MSM ser på republikanerne. Jeg har møtt grasrotkonservative over hele Amerika og har aldri (ikke én gang) opplevd den typen bigotry som jeg jevnlig ser fra venstresiden.

Ramaswamy forsvarte avisens rett til å trykke tegneserien, men insisterte på at det likevel var dårlig smak. Han sa:

– Iowas @qctimes har absolutt rett til å publisere dette, men det er fortsatt skammelig.

Andre nyhetskanaler har rapportert at Ramaswamy var ikke enig i at avisen ga karikaturtegneren sparken.

I’m Running For President of the United States — Vivek Ramaswamy. Denne mannen er – som de sier i USA – a breath of fresh air – i amerikansk politikk.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.