NTB

Bane Nor mener Blixtunnelens ferdigattest ikke oppfyller nødvendige kriterier. Samarbeidet med entreprenøren AGJV beskrives som vanskelig.

Etter planen skulle entreprenøren Acciona Ghella JV (AGJV) legge fram et forslag til sluttoppgjør for tunnelkontrakten innen 24. mai i år. Dette har ikke skjedd fordi tunnelens ferdigattest er mangelfull.

– Entreprenøren har trengt mer tid for å gjøre ferdig enkelte oppgaver relatert til to av milepælene som er fastsatt. Det er ikke gitt fristutsettelse, men vi er i tett dialog med entreprenøren, sier presseansvarlig i Bane Nor, Anne Kirkhusmo, til Byggeindustrien.

Nylig la undersøkelsesgruppen i Bane Nor fram en intern granskingsrapport etter hendelsene som førte til stengingen av Follobanen i vinter. Der omtales samarbeidet med AGJV.

– Undersøkelsesgruppen har gjennom intervjuer med involverte erfart at AGJV til tider kunne være en krevende samarbeidspartner, forteller Kirkhusmo.

Hun forteller videre at AGJV under byggeprosessen ved flere anledninger har ignorert meldinger om kvalitetssvikt fra byggherre og at flere uenigheter fort ble juridiske.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.