Tangaragu Suppaiah skal henges imorgen for angivelig å ha vært tiltenkt mottager av en pakke inneholdende én kilo marihuana. Motstandere av dødsstraff hevder han er dømt på svake beviser og håper sammen med Suppaiahs familiemedlemmer, på benådning.

Håper på benådning i siste sekund

I et brev til Singapores president Halimah Yacob anmoder de om benådning i siste stund, men nu er det lite sand igjen i øvre del av timeglasset. Henrettelsen er berammet til imorgen, onsdag – og i Singapore er de allerede gått inn i onsdagen.

– Han har sterk tro og full av håp om at presidenten skal benåde ham og redde livet hans, sa søsteren Leelavathy som har besøkt broren i fengselet hver dag siden henrettelsesdatoen ble annonsert i forrige uke.

På omvisning i henrettelseskammeret

Tangaraju Suppiah ble dømt til døden i desember 2018 for å være «tiltenkt mottager» av en pakke inneholdende én kg marihuana. Den planlagte henrettelsen – Singapores første i 2023 – har vakt internasjonal oppmerksomhet på grunn av at domfelte aldri var i besiddelse av narkotikaen – og av at det er påpekt uregelmessigheter ved rettergangen.

Tangaraju Suppiah ble idag bli ført til dødskammeret hvor fengselsadministrasjonen forklarte ham hvordan morgendagens henrettelse skal foregå, ifølge aktivisten Kokila Annamalai som uavlatelig har publisert Suppiahs families desperate forsøk – spesielt den dømtes søster – på å få ham benådet.

Ønsket seg bønneperle og velsignet pulver

Tangaraju som er tamil og hindu, ønsket seg en bønneperle og litt velsignet pulver før sin død. Det lykkes en venn å skaffe bønneperlen og familien reiste til Kuala Lumpur i nabolandet Malaysia hvor de besøkte et tempel Tangaraju hadde angitt, og holdt en seremoni for ham.

De ønsket senere å overbringe det velsignede pulveret til den dødsdømte, men det ble de nektet av fengselsmyndighetene.

Presidenten taus

Familien hadde adgang frem til klokken 16 idag lokal tid til å besøke Tangaraju i fengselet. Singapore ligger seks timer foran norsk og sentraleuropeisk tid.

Singapores narkotikalover er blant de strengeste i verden. Det ble eksekvert elleve personer i 2022. Alle var narkotikarelatert. 

President Halimah Yacob skal så langt ikke ha besvart anmodningen om benådning.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.