Den som bare ønsker å bli møtt av en kraveløs, grenseløs og i det hele tatt «snill» Jesus, vil sikkert få problemer med søndagens evangelietekst. Men vi lar ikke det stoppe oss. Faste er for å møte selv det ubehagelige, ting som vi kanskje egentlig ikke liker, men som likevel er viktige.

Den som våger å møte også den provoserende Jesus, kan møte nye dimensjoner av teksten – og oppdage at det hviler et velkjent løfte bak ordene: en liten bit av Nåde er alt vi trenger.

Velkommen til å lytte til våre tanker før søndagen!

 

2. søndag i fastetiden

Så dro Jesus derfra og tok veien til områdene omkring Tyros og Sidon. En kanaaneisk kvinne fra disse traktene kom og ropte: «Herre, du Davids sønn, ha barmhjertighet med meg! Datteren min blir hardt plaget av en ond ånd.» Men han svarte henne ikke et ord. Disiplene kom da og ba ham: «Bli ferdig med henne, hun roper etter oss.» Men han svarte: «Jeg er ikke sendt til andre enn de bortkomne sauene i Israels hus.» Da kom hun og kastet seg ned for ham og sa: «Herre, hjelp meg!» Han svarte: «Det er ikke rett å ta brødet fra barna og gi det til hundene.» «Det er sant, Herre», sa kvinnen, «men hundene spiser jo smulene som faller fra bordet hos eierne deres.» Da sa Jesus til henne: «Kvinne, din tro er stor. Det skal bli som du vil.» Og datteren ble frisk fra samme stund.

Matt 15:21-28

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

 

 

Kjøp bøker fra Document Forlag!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.