Pakistan har de siste dagene hatt krisesamtaler med Det internasjonale pengefondet, men det er fortsatt ikke inngått en avtale om kriselån.

Landets økonomi er i krise fordi landet har store problemer med å betjene sin svært høye utenlandsgjeld. Uten lån risikerer landet å gå konkurs. Samtidig er den politiske situasjonen ustabil og sikkerhetssituasjonen blir stadig verre.

Fredag forlot IMF-teamet landet etter å ha ankommet Pakistan i forrige uke. Målet var å gjøre enda et forsøk på å forhandle fram kriselån etter at samtalene gikk i stå for flere måneder siden.

I en uttalelse sier IMF at samtalene var preget av betydelig framgang, og at diskusjonene fortsetter de neste dagene i et forsøk på å oppnå enighet om detaljene i politiske tiltak framover.

Statsminister Shebaz Sharif har tidligere sagt at IMFs lånebetingelser er «umulig å forestille seg».

Regjeringen i Islamabad er redd for hvilke konsekvenser det vil få for valget senere i år hvis den går med på IMFs strenge kuttpolitikk, som er en betingelse for å få lån.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.