Ifølge ukrainske medier dreier Kolomojskyjs sak seg om underslag av petroleumsprodukter verdt 930 millioner euro, drøyt 10 milliarder kroner.

Etterforskningen av Avakov ble åpnet etter helikopterkollisjonen der hans etterfølger Denys Monastyrskyj omkom sammen med 13 andre i Kyiv-forstaden Brovary i januar, ifølge mediene.

Helikopteret var produsert av Airbus. Kjøpet ble gjort i Avakovs tid som statsråd, fra 2014 til 2021.

Davyd Arakhamia, som leder president Volodymyr Zelenskyjs parti, har bekreftet i sosiale medier at de to boligene er ransaket, og lagt til at også skattekontorer ble ransaket, samt at tjenestepersoner i tollvesenet har fått sparken.

Kolomojskyj har vært under etterforskning siden i fjor. I november ble hans verdier i flere olje- og gasselskaper beslaglagt som følge av krigen mot Russland.

Onsdag publiserte ukrainske medier bilder som syntes å vise Kolomojskyj med en tjenesteperson fra den ukrainske etterretningstjenesten SBU.

Oligarken ble lenge ansett som en støttespiller av Zelenskyj, men presidenten har siden distansert seg fra ham, og statsborgerskapet hans skal angivelig ha blitt fratatt.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.