Regjeringen foreslår å innlemme 92 blokker i de nordlige havområdene i årets runde.  SV føler det er løftebrudd etter at regjeringen i budsjettforliket gikk med på utsettelse av 26. konsesjonsrunde til 2025.

– Regjeringen åpner nå for oljeboring innenfor den sårbare iskantsonen, der grunnlaget for det meste av livet i Barentshavet dannes, og på Tromsøflaket og Eggakanten, som er viktige fiskeområder. Dette er forsøk på en sniktildeling av arealer i umodne områder, sier Haltbrekken til NTB.

Han reagerer sterkt på nyheten om at regjeringen vil innlemme større arealer for oljeleting i Norskehavet og Barentshavet.

– Regjeringen spiller hasard med sårbare naturverdier, sier SVs Lars Haltbrekken. Han lover kamp mot regjeringens utvidelse av arealer for oljeleting.

Mén de såkalte TFO-rundene, tildeling i forhåndsdefinerte områder, er ikke omfattet av budsjettforliket. De fortsetter som før.

– Vi kommer til å slåss mot denne tildelingen, lover Haltbrekken.

– Regjeringen legger opp til at vi skal være en av verdens største eksportører av forurensing og klimaskade i mange år framover, føyer han til. (NTB)

Men SV butter mot den store etterspørselen etter olje og gass i Europa. Norge seiler opp som en av Europas største gassleverandører og regjeringen innkasserer ikke bare enorme beløp, men også en betydelig politisk gevinst.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.