Lukoil er Russlands største oljeselskap. Foto: AP Photo/Seth Wenig

Styrelederen i russiske Lukoil, Ravil Maganov, er død under mystiske omstendigheter. Selskapet var et av få i Russland som kritiserte invasjonen av Ukraina.

Det britiske nyhetsbyrået Reuters og det statlige russiske nyhetsbyrået Interfax oppgir at 67 år gamle Maganov skal ha «falt ut av et vindu» på et sykehus i Moskva. Dette skal man ha flere kilder som bekrefter.

Selskapet selv skriver at han døde som følge av alvorlig sykdom.

– Lukoils mange tusen ansatte sørger dypt over tapet og uttrykker sine kondolanser til Ravil Maganovs familie, skriver Lukoil i en uttalelse.

Maganov overtok styreledervervet i Lukoil i 2020. Tidlig i mars uttrykte styret sin «bekymring over de tragiske hendelsene i Ukraina,» og sin «sympati med alle dem som blir påvirket av tragedien».

– Vi står for umiddelbar stans i den væpnede konflikten og støtter en diplomatisk løsning, sto det i uttalelsen.

Dette er en form for uttalelser som ikke harmonerer med regimets ønskede fremstilling. Russiske myndigheter slår hardt ned på kritikk og spørsmål knyttet til krigføringen.

Lukoil er Russlands største oljeselskap, og det nest største børsnoterte oljeselskapet i verden. Det er også Russlands største ikke-statlige selskap.

 

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.