NTB karakteriserer Orban som:

«Den høyreorienterte og russiskvennlige politikeren» og skriver at han «fortsatte med å beskrive seg selv som en forsvarer av Ungarns kulturelle og politiske  identitet» som om det er en påstand.  «Han mener han må «redde» landet fra byråkrater i Brussel.» Hvis man bruker «mener» på denne måten er det for å si at dette er en påstand NTB ikke kan gå god for.

– De burde leve som de vil, men de må også la oss leve som vi vil, sa Orban, og hentydet til en konflikt Ungarn har hatt med EU over LHBTQ-relaterte spørsmål.

For Brussel er LHBTQ viktige enn krigen i Ukraina og Orban sier Europa må få orden på prioriteringene.

Orban kritiserte også Vestens strategi i Ukraina, og anklaget dem for å ignorere Russlands sikkerhetshensyn før invasjonen.

Det ville ikke vært krig hvis Trump satt med makten. sa Orban og NTB gjør det til at det er fordi han og Merkel er russiskvennlige.

– Dersom Donald Trump var president i USA og Angela Merkel fortsatt var statsminister i Tyskland, ville aldri denne krigen ha skjedd, sa Orban, som antydet at disse politikerne, i likhet med han selv, ville ha ført en mer russiskvennlig politikk.

Dette er polemikk med hovedpersonene man skriver om. Orban og Trump er begge hjelpesløst overfor denne type journalistikk.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.