Ivar Arosenius (1878-1909)
Tusj på papir, 12,9 x 11,2 cm, Göteborgs konstmuseum.

Tegningen har den følgende påskrift:

Om hundra år Hos Konsthandlaren. Två streck af Ivar Arosenius. Pris 30 000 kronor.
Publiken: Kollosalt, utomordentligt storartadt!

Her er nok Ivar Arosenius i et profetisk hjørne. Men profetien ble på et vis allerede oppfylt bare ni år senere. I 1917 stilte Marchand du Sel/Rrose Selavy/Marcel Duchamp (1887-1968) ut sin Fontene i New York, visstnok opprinnelig ment som en fleip, men som mange tok på ramme alvor.

Siden den gang har kuratorer og andre fortolkere omtrent slått knute på seg selv for å (bort)forklare at de som ikke ser noe merkverdig eller genialt i det hele tatt, enten er uduelige i sitt Embede, eller også utilladelig dumme, for å parafrasere et velkjent eventyr av H.C. Andersen (1805-1875).

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.