Bjørn Lian er vestfolding og teolog og har tilbrakt det meste av sitt yrkesliv som prest i Hålogaland bispedømme. I fjor takket han av som sogneprest etter mer enn 20 år i Karlsøy kommune. Men han bor fortsatt i nord, og innimellom vikariatene i de nordligste fylkene ga han Geir Furuseth noen ord om Kirken, den norske. Pride var et av temaene.

«Sogneprest emeritus», erter hans venner ham med, men han tar det med godt humør og hadde ingenting imot å bruke den tittelen da vi møtte ham i Tromsø denne uken.

Landskapene og naturen i nord innstiller ydmykhet i enhver som bor eller virker i denne landsdelen. Ydmykhet er det motsatte av stolthet (det kan også oversettes med hovmot), og derfor ble det naturlig å innlede samtalen med «Pride».

Sogneprest emeritus Lian minner oss på Ordspråkene 16:18:

Stolthet kommer før sammenbrudd, hovmot før fall.

 

Onsdag uttalte Lian seg om Pride-hysteriet som herjer landet. Det inngikk i sendingen Minoritetenes tyranni, men er også lagt inn her som egen fil:

Hvis du setter pris på sendingene: Vipps oss på 63 89 41. Alle bidrag hjelper.

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.