Påtalemyndigheten kan komme til å legge ned påstand om forvaring i rettssaken mot en mann fra Tromsø som er tiltalt for en rekke overgrep mot jenter.

Statsadvokat Trude Kvanli utelukket forvaring før saken startet, men etter å ha hørt 22-åringens forklaring i retten, vil dette nå revurderes, skriver Nordlys.

Det mest alvorlige punktet 22-åringen er tiltalt for, gjelder tre tilfeller av voldtekt av tre barn under 14 år. Den yngste var tolv år.

Mannen ble sist pågrepet 31. mars. Han ble da siktet for å ha utnyttet en ukrainsk jente som nylig var kommet til Tromsø.

Etter planen skulle rettssaken avsluttes denne uka, men torsdag morgen varslet tingrettsdommer Knut Rye-Holmboe at saken skal gjenopptas i juni. Årsaken er altså varselet om forvaring.

– Påtalemyndigheten mener det er grunnlag for å gjøre en nærmere vurdering av eventuell forvaring med bakgrunn i informasjon som har kommet underveis i saken, sier Kvanli.

Mannen møtte 27. april i Nord-Troms og Senja tingrett, der saken med til sammen 14 fornærmede blir ført. Den skulle opprinnelig vært avsluttet fredag, men det er nå lagt til ytterligere to rettsdager, 9. og 10. juni.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.