I mars ble kryptovaluta til fem milliarder kroner stjålet i et digitalt angrep rettet mot spillet Axie Infinity. Det har rammet flere nordmenn, ifølge Økokrim.

– Det er opplyst at 750 norske kunder er blitt frastjålet sine midler. Det er uklart hvilke verdier som er frastjålet de norske fornærmede, men det kan være rundt 50 millioner norske kroner, sier Økokrim-sjef Pål K. Lønseth på tirsdagens pressekonferanse.

Utbyttet fra dette angrepet er blant de aller største kryptovalutatyverier i historien, melder Økokrim i en pressemelding. Økokrim-sjef Pål K. Lønseth og førstestatsadvokat Marianne Bender møtte pressen sammen med spesialetterforsker Ola Vassli tirsdag ettermiddag.

Vassli er blant Økokrims mest profilerte eksperter på kryptovaluta. Førstestatsadvokat Marianne Bender sier det ikke finnes oversikt over hvilke brukere som er rammet.

– Økokrim ønsker å komme i kontakt med personer bosatt i Norge, samt norske statsborgere i utlandet som ble rammet i dette angrep, sier Lønseth.

Axie Infinity er et online videospill utviklet av det vietnamesiske studioet Sky Mavis. Spillet bruker Ethereum-baserte kryptovalutaer.

Etterforskningen vil i første omgang handle om å spore kryptovalutaen som ble stjålet. Denne etterforskningen vil gjøres i et operativt samarbeid med FBI, opplyser Økokrim.

Amerikansk etterforskning har vist at det er statlige aktører med tilknytning til Nord-Korea står bak tyveriene.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.