Russland har varslet at de vil delta når G20-landenes finansministre og sentralbanksjefer møtes i Washington onsdag. USA truer med å utebli hvis Russland dukker opp. Men Kina vil at Russland får være med. Det kan bli en styrkeprøve.

Ikke bare truer USA med boikott. USA vil kaste Russland ut av gruppen.

Det russiske finansdepartementet sier tirsdag at finansminister Anton Siluanov vil lede delegasjonen som reiser til møtet i Washington, melder Reuters. For en snau uke siden opplyste Indonesia, som har formannskapet i G20, at Russland skulle delta digitalt.

USAs president Joe Biden og finansminister Janet Yellen har tatt til orde for å kaste ut Russland av gruppen, som representerer de 20 største økonomiene i verden. Flere andre vestlige land vil også ekskludere Russland, mens Kina er blant G20-landene som støtter fortsatt russisk deltakelse.

I forkant av onsdagens møte har Yellen sagt at USA kan komme til å utebli fra deler av møtet dersom Russland er til stede. Yellen er ventet til åpningen av finansmøtet, der også Ukrainas finansminister skal delta. (NTB)

Siden Russland har endret oppfatning og nå vil være til stede fysisk, betyr det at de har Kina i ryggen? I så fall kan det blir USA som mister ansikt.

Det neste toppmøtet i gruppen skal etter planen holdes på den indonesiske øya Bali i november.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.