«Kristus er oppstanden!»
«Ja, han er virkelig oppstanden!»

Gledesropene vil gi gjenlyd i kirker over hele verden, denne natten når påskeaften blir til påskedag. Miraklet har skjedd. Mørket er ikke lenger mørkt. Døden er beseiret.

Det er ikke en fortelling, ikke et symbol, ikke noe folk har funnet på for å få trøst. Så utrolig som det kan virke, er det sant – og dødens makt over oss alle er for alltid brutt.

«Kristus er oppstanden!»
«Ja, han er virkelig oppstanden!»

Velkommen til å lytte til våre tanker før søndagen!

Påskedag

Da sabbaten var over og det begynte å lysne den første dagen i uken, kom Maria Magdalena og den andre Maria for å se til graven. Med ett ble det et kraftig jordskjelv, for en Herrens engel steg ned fra himmelen, gikk fram og rullet steinen til side og satte seg på den. Han var som et lyn å se til, og drakten var hvit som snø. Vaktene skalv av redsel da de så ham, og de ble liggende som døde. Men engelen tok til orde og sa til kvinnene: «Frykt ikke! Jeg vet at dere leter etter Jesus, den korsfestede. Han er ikke her, han er stått opp, slik som han sa. Kom og se stedet hvor han lå! Skynd dere av sted og si til disiplene hans: ‘Han er stått opp fra de døde, og han går i forveien for dere til Galilea; der skal dere få se ham.’ – Nå har jeg sagt dere det.»

Da skyndte de seg bort fra graven, redde, men jublende glade, og de løp for å fortelle det til disiplene. Og se, Jesus kom mot dem og sa: «Vær hilset!» De gikk fram og omfavnet føttene hans og tilba ham. Jesus sa til dem: «Frykt ikke! Gå og si til mine brødre at de skal dra til Galilea. Der skal de se meg.»

Matt 28:1-10

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.