Magnus Enckell (1870-1925)
Kull og vannfarger på papir, 66 x 95 cm, Ateneum, Helsinki.

Finsk titel: Poika ja pääkallo.

I etertiden har nok Magnus Enckell blitt stående i skyggen av Akseli Gallén-Kallela og Helene Schjerfbeck. En mulig grunn er kanskje hans personlige preferanser, og den betydning det fikk for hans valg av motiver.

En annen variant, omtrent samtidig, i samme format og også i Ateneum gir en forklaring på det noe utydelige området til venstre i det øverste bildet. Det er gutten til venstre i bildet under som har blitt fjernet – men ikke fullstendig.

The Tallis Scholars fremfører Tomas Luis de Victorias (1548-1611) Requiem Officium Defunctorum, utgitt i 1605.
Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.