Krigen i Ukraina sender sjokkbølger gjennom verdensøkonomien. Oljeprisen falt onsdag nesten ti dollar på ti minutter, men børsen i Tyskland steg 7,9 prosent.

Det kraftige fallet i oljeprisen skjedde ved 18.30-tiden, ifølge E24. En av forklaringene var trolig et intervju med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, som antydet muligheten for kompromisser med Russland.

– I hver forhandling er målet mitt å avslutte krigen med Russland. Og jeg er også klar til å ta visse skritt, sa han til den tyske avisen Bild.

I tillegg kom det meldinger om at De forente arabiske emirater vil gå inn for økt oljeproduksjon i Opec. På kvelden kostet nordsjøoljen 112 dollar per fat, 13 prosent mindre enn dagen før. Prisfallet var det største på nesten to år, ifølge nyhetsbyrået AP.

Oljeprisfall og håp om en forhandlingsløsning i Ukraina bidro til voldsom børsoppgang i flere land i Europa. I Frankrike steg CAC 40-indeksen med 7,1 prosent, mens den tyske DAX-indeksen gikk opp hele 7,9 prosent. Børshoppet i Frankfurt var det største siden mars 2020.

I USA steg indeksen S&P 500 med 2,6 prosent, og også her var oppgangen den største siden 2020. Dow Jones-indeksen steg 2 prosent, mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen gikk opp 3,6 prosent.

På Oslo Børs var oppgangen mer moderat, og hovedindeksen steg 0,7 prosent.

 

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.